Rakipleri, dostları olmalı insanın… Ne demişler “İyi rakip geliştirir.” Çok da güzel demişler…
15 sene önce Göztepe Triatlon Takımı ile yüzerken havuza geldi tanıştık. 1.90’ a yakın boylarda geniş omuzlu dev gibi birisi…
Kelebek setler yapılıyor, ben kelebek yüzemediğim için serbest yüzüyorum ama yine de ona yetişemiyorum. Meğer eski milli kelebekçiymiş Sevgili Feridun…
Beş yaşında yaramaz bir küçük çocukken Ayvalık’ ta yazlık komşusu Ali Barçın (Hakem, spor insanı, spor yazarı) Feridun’ un babasına onu yüzmeye vermesini tavsiye etmiş. Çok da iyi yapmış.
16 yaşında milli olmuş daha sonra tıbbiyeyi kazanmış çocuk hastalıkları uzmanı olmuş. Aradan yıllar geçmiş tekrar yüzmeye başlamış. Aynı kulvarda yüzdük uzun zaman. Asla yetişemedim. Bırakın yetişemeyi tur bindirirdi uzun mesafeli setlerde. Baktım yüzerek onu geçemiyorum ben de onu triatlona başlattım.
O gün bu gündür en iyi rakibimdir, dostumdur, doktorumdur, zor zamanda dert ortağımdır, sağlık,spor beslenme danışmanımdır ve örnek almaya çalıştığım insanıdır…
Not: Sadece iyi bir sporcu ve hekim değildir aynı zamanda iyi bir denizcidir de. Yol kenarlarına ağaç dikmeyi seven gerçek bir doğa dostudur…
Büyüyünce onun gibi olçam…
Teşekkürler Feridun Özdamar iyi ki varsın, iyi ki tanışmışız.