TTF Triatlon İzmir İl Temsilciliği Sezona Güzel Başladı

14 Haziran Salı günü Türkiye Triatlon Federasyonu yeni dönem İzmir Temsilcisi Adnan Yahşi bir ilke imza atarak il bazında Triatlon Çalıştayı yaptı. Çalıştaya katılan Triatlon Medya TV ise toplantıyı canlı olarak internetten yayınlanmış olması da bir başka yenilikti

Elbette diğer illerde de il temsilcisi ve Federasyon yetkilileri tarafından bölgesel lig çalışmaları yapılmakta fakat il bazında çalıştay anlamında bir çalışma ilk kez İzmir’ de gerçekleşmiş olduğunu söylemekte yarar var.

Moderatörlüğünü İl Temsilcisi ve Ata Yahşi Spor Klübü Başkanı Adnan Yahşi’ nin yaptığı çalıştaya İzmir Triatlon Çalıştayı" , İzmir Gençlik Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Enver Yılmaz, Türkiye Triatlon Federasyonu yetkilileri Alt Yapı Koordinatörü Serkan Şimşek, Bölgesel Lig Temsilcileri Caner Algün, Mert Onaran, Bayezid Bozacıoğlu ve Basın Kurulunu temsilen şahsen katıldım.

Çalıştaya katılım beklenin üstünde olması ilmizde triatlonun gerek alt yapı gerekse yaş grupları adına ümit vericiydi. İl ve bölge bazında gerçekleştirmesi düşünülen Ata Yahşi Bölgesel Lig yarışları takvimi, triatlon branşının tanıtımı adına görüşler paylaşıldı ve güncel sorunlarla çözüm önerileri üstüne konuşuldu.

Özellikle görüşülen başlıklar arasında son yıllarda Ege Bölgesi’ nde kaybedilen yarış lokasyonlarının tekrar kazanılması, il faaliyetlerinin artırılması, kurumsal firmalardan sponsorluk desteği alınması yönünde önerileri öne çıktı.

Tüm bu görüşlere katılmakla birlikte ben de triatlon ve bisiklet sporunun altyapısına önemli bir katkı sağlayacağını düşündüğüm İzmir Veledrom projesi konusunu dile getirdim.

İlimize bir veledrom kazandırılması gerek altyapı gerekse diğer kategorilerdeki sporcuların güvenli alternatif antrenman platformuna kavuşması anlamında çok kıymetli.

Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Spor Müdürlüğü’ ne yapılacak ziyaretler konuya kaynak ve destek yaratılması açısından çok önemli bir girişim olacaktır diye düşünüyorum.

İlk kez böyle bir il bazında çalıştaya ön ayak olarak kentimizdeki triatlon branşına katkı verdiği için sevgili Adnan Yahşi’ ye çok teşekkürler, çalışmalarının devamını diliyoruz.

Bol yarışlı günler.

Fotoğralar: Triatlon Medya TV

Hazırlayan: Alpay AKHUN

3 Beğeni